Home > Blog > Afkoelen in de zomer: Huur een jacuzzi

Afkoelen in de zomer: Huur een jacuzzi

waarom een jacuzzi in de zomer huren met vriendengroep

Deel op social media:

De zomer! De perfecte tijd om te ontspannen, van het buitenleven te genieten en onvergetelijke momenten met familie en vrienden te creëren. Combineer dit alles en dompel jezelf onder in een jacuzzi. Nee, nu geen grote aankoop doen. Je kunt eenvoudig een jacuzzi huren bij ZenTri. Waarom en hoe? Dat leggen we je hieronder uit. Ook geven we je enkele tips om een warme zomer door te komen.

Waarom een jacuzzi in de zomer?

Klinkt misschien gek, maar een warm bad op een warme dag is zeer verfrissend. Het warme water zorgt voor ontspanning van de spieren waardoor je lichaam tot rust komt. Ook als je je al in een warme omgeving bevindt. Een jacuzzi is daarom een goede aanvulling om die zomerdag nog beter te maken. En nodig dan meteen familie en vrienden uit om er een fantastische dag van te maken.

Verkoeling

Met name door de massagejets die zich in opblaasbare jacuzzi’s bevinden, kun je een aangename verkoeling verwachten. Het water stroomt zachtjes door de bubbels. Dit geeft op warme dagen een heerlijke verfrissing. Het is de perfecte balans om te genieten van de warmte van de zon en het water, terwijl een verfrissende stroming je licht afkoelt. Optimaal ontspannen noemen wij dat.

Sociale activiteit

Het is zomer en je hebt een grote tuin? Dat roept om een tuinfeest! En wat dan zeker niet mag ontbreken, is een jacuzzi. Het creëert een geweldige sfeer om te ontspannen en plezier te kunnen hebben. Maar met enkel een opblaasbare jacuzzi ben je er nog niet. Lees hier hoe je van jouw tuinfeest een onvergetelijk jacuzzi feest maakt.

jacuzzi feest organiseren onze tips

Gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Naast plezier en verkoeling levert een jacuzzi ook een aantal gezondheidsvoordelen. Zo is onze bloedcirculatie in de zomer vaak beter vanwege de warmte. Een sessie in een jacuzzi kan deze nog verder verbeteren. Warmte verwijdt bloedvaten waardoor de bloedstroom wordt gestimuleerd en er sneller zuurstof en voedingsstoffen door je lichaam worden verspreid. Daarnaast kunnen de massagebubbels spierpijn verlichten en spanning en stress verminderen. Gunstig als je net een zomerse activiteit achter de rug hebt en wilt ontspannen. Lees in een andere blog verder over de gezondheidsvoordelen die een jacuzzi biedt.

Tips voor het gebruik van een jacuzzi in de zomer

Een jacuzzi in de zomer is ideaal. Toch moet je de jacuzzi in de zomer net iets anders behandelen dan in de andere seizoenen. Hoe? Dat lees je hieronder in onze tips voor het gebruik van een jacuzzi in de zomer.

Voldoende schaduw

Hoewel het heerlijk is om van de zon te genieten vanuit de jacuzzi, is het belangrijker om jezelf van de zon te beschermen. Overmatige blootstelling aan de zon leidt buiten de jacuzzi al snel tot verbranding. Dit gaat in het water alleen maar sneller. Zorg er daarom voor dat de jacuzzi op een schaduwrijke plek staat. Dit kan onder een parasol of overkapping zijn. Enne insmeren met watervaste zonnebrand!

Hydrateren

people having a toast

Het is tijdens warme dagen belangrijk om goed te drinken. Dit is nog eens extra belangrijk als je gebruikmaakt van een jacuzzi. De warmte van de zon en het water zorgen ervoor dat je meer vocht verliest. Zorg ervoor dat je dit wel weer bijvult en drink voldoende voor, tijdens en na gebruik van de jacuzzi. Een bekerhouder is de perfecte accessoire die ervoor zorgt dat je regelmatig hydrateert.

Onderhoud en reiniging

In warm weer en warm water groeien bacteriën en algen sneller. Een volledige schoonmaak van de jacuzzi is niet nodig (dat doen we bij ZenTri zelf na de huurperiode). Zorg er wel voor dat je zo schoon mogelijk de jacuzzi in stapt. Neem bijvoorbeeld een snelle douche en gebruik een voetenbadje. Hierdoor neem je minder bacteriën mee het water in. Heb je de jacuzzi een paar warme dagen achter elkaar gehuurd? Leuk! Maak dan wel gebruik van de tweede filter die standaard wordt meegeleverd. Voor meer tips over onderhoud van een opblaasbare jacuzzi lees je onze eerdere blog.

Vullen met warm of koud water

Het is een vraag die vaak gesteld wordt. We hebben er niet voor niets een heel artikel aan gewijd! Maar op een warme zomerdag gelden andere regels. Natuurlijk wil je dan liever afkoelen dan opwarmen. Een koud bad klinkt dan als muziek in de oren. Maar te koud is niet goed. Vul het bad op kamertemperatuur. Dat is 20 tot 25 graden. Vergeleken met de hitte buiten is dit al een flinke verkoeling. Begin met water van deze temperaturen en verwarm waar nodig. We raden wel aan niet te lang in koud water te zitten. Dit is niet bevorderlijk voor de gezondheid.

vriendengroep in jacuzzi binnen voordelen jacuzzi huren

Wel raden we sowieso altijd aan de jacuzzi met warm water te vullen. Ja, ook in de zomer. Dit werkt namelijk ook verkoelend door de bubbels, zoals hierboven beschreven.

Even afkoelen met ZenTri?

In de zomer is een opblaasbare jacuzzi de perfecte aanvulling op warme dagen. Het warme weer en de jacuzzi creëren samen een oase van ontspanning en plezier. Of je nu wilt genieten van de gezondheidsvoordelen van warm water, verkoeling zoekt of een fantastisch zomers feest plant, een jacuzzi biedt het allemaal. Vergeet niet om je opblaasbare jacuzzi goed te onderhouden volgens de richtlijnen van Zentri.nl, zodat je er de hele zomer van kunt genieten. Overtuigd? Huur dan nu jouw jacuzzi en koel af in de zomer!

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven