Home > Blog > Extra kosten als je bij ZenTri huurt

Extra kosten als je bij ZenTri huurt

jacuzzi vullen met water extra kosten jacuzzi

Deel op social media:

Een eigen jacuzzi in je tuin is leuk, maar kan aardig in de kosten lopen. Daarom kan je bij ZenTri een jacuzzi huren. Wanneer je een jacuzzi huurt, gaan de kosten al een stuk omlaag. Maar nog steeds zijn er kosten die je zelf bovenop de huur moet betalen. Denk aan de stroomkosten of de waterkosten. Hier krijgen we bij ZenTri vaak vragen over. Gelukkig zijn deze extra kosten te minimaliseren en kun je volop blijven genieten van je gehuurde jacuzzi.

Stroomkosten van een dag bubbelen

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat onze jacuzzi’s kunnen worden aangesloten op een normaal stopcontact. Hierdoor zijn de stroomkosten afhankelijk van het aantal kilowattuur (kWh) dat wordt verbruikt en de prijs per kWh van jouw energieleverancier. Niet getreurd, dit valt allemaal reuze mee. Je hebt het over enkele euro’s per dag.

Rekenvoorbeeldje

Afhankelijk van het type jacuzzi kan het energieverbruik variëren van 1,5 tot 2,5 kWh per dag. Dit is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de jacuzzi. Bij ZenTri werken we met verschillende modellen opblaasbare jacuzzi’s. Onze kleinste variant is geschikt voor 4 personen. Wil je de totale kosten berekenen, dan heb je de kilowattuur prijs van jouw energieleverancier nodig. Is dit bijvoorbeeld €0,60 per kilowattuur, dan ligt het dagelijks verbruik van de jacuzzi, op basis van 1,5 – 2,5 kWh verbruik, op €0,90 tot €1,50 per dag. Huur je de jacuzzi voor een weekend, betaal je dus drie dagen dit bedrag aan je energieleverancier. 

jacuzzi op dakterras nadelen opblaasbare jacuzzi huren

En hoe zit het met water dan?

De stroomkosten van een jacuzzi zijn dus vaak te overzien. Maar bedenk wel dat hier de waterkosten nog bij komen. Nu niet schrikken: ook deze vallen erg mee.

De jacuzzi kun je eenvoudig vullen met water uit de kraan. Dit kan met een (tuin)slang simpel geregeld worden. De gemiddelde kosten voor een kuub (m3) water uit de kraan ligt in 2023 op €1,03. Een kuub staat gelijk aan 1000 liter water. De jacuzzi’s bij ZenTri hebben een inhoud tussen 400 en 800 liter, dus hoger dan €1,03 zul je in ieder geval niet uitkomen.

Het voordeel van een jacuzzi huren voor een paar dagen, is dat je deze maar één keer hoeft te vullen. Geen dubbele kosten dus voor meerdere dagen!

Extra kosten minimaliseren

Alhoewel de stroom- en waterkosten nog best te overzien zijn, zijn er ook manieren om deze laag te houden. Hier hebben we een paar tips voor:

 1. Vullen met warm water
  Het energieverbruik van de jacuzzi gaat omhoog wanneer het water wordt verwarmd. Je kunt hier iets vanaf snoepen door de jacuzzi te vullen met warm water. Op deze manier hoeft het verwarmingselement in de jacuzzi pomp minder hard te werken en verbruikt deze dus minder stroom. Wel zullen de waterkosten iets omhoog gaan doordat de boiler bij moet springen voor warm water. Let op: warm water is geen heet, kokend water! 
  Bijkomend voordeel: je kunt sneller van je jacuzzi genieten, want hij is sneller opgewarmd. Andere tips om goedkoop de jacuzzi te verwarmen.
 2. Temperatuur lager instellen
  Deze tip ligt in lijn met de vorige. Als je de gewenste temperatuur iets lager zet, hoeft het verwarmingselement minder hoog te verwarmen. Hierdoor verbruikt deze minder stroom én is de jacuzzi weer sneller klaar voor gebruik.
  In de zomer doe je dit misschien bij voorbaat al. Dan is een jacuzzi met koud water best lekker!
 3. Isoleren
  Is de jacuzzi op temperatuur, maar ben je klaar met de jacuzzi voor de dag? Zorg dan dat je de jacuzzi goed isoleert. Dit kun je doen door het bad op een zeil te plaatsen i.p.v. direct op de koude grond, en door een cover over het bad te plaatsen. Hierdoor blijft het water langer warm en hoef je dit minder vaak op te warmen.
 4. Bubbels niet altijd aanzetten
  Een laatste tip om de stroomkosten te verminderen. De bubbel stand van de jacuzzi is heerlijk, maar verbruikt ook veel stroom. Zet hier dus een timer op. Na 30 minuten kunnen de bubbels weer even uit en geniet je na van de massage in het warme bad. 

Goedkoop een jacuzzi in huis

Al met al zijn de extra kosten die je maakt naast het huren van een jacuzzi bijna verwaarloosbaar. Zeker als deze kosten worden gedeeld door het aantal mensen dat van de jacuzzi gebruik maakt. Het is dan ook een van de vele voordelen van een opblaasbare jacuzzi huren. Bij ZenTri haal je je jacuzzi zo goedkoop mogelijk in huis. Sterker nog, wij brengen hem naar je toe. Bezorging en afhalen zijn namelijk altijd inbegrepen bij de prijzen. Zo hoef jij je alleen maar druk te maken over de hapjes en drankjes en doen wij de rest!

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven