Home > Blog > De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

jacuzzi goedkoop verwarmen met de tips van ZenTri

Deel op social media:

Wist je dat… een jacuzzi, naast plezier en ontspanning, ook veel goeds voor je gezondheid brengt? Of je nu last hebt van stress, spierpijn, gewrichtsproblemen, slapeloosheid of je algehele welzijn wilt verbeteren, een jacuzzi is de oplossing. Al vanaf de eerste sessie, geniet je van vele gezondheidsvoordelen. Dus zorg goed voor jezelf en huur een jacuzzi bij ZenTri!

Goed voor je gezondheid

Een opblaasbare jacuzzi heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Hieronder bespreken waarom een jacuzzi een goede toevoeging aan je verzorging kan zijn. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom een sessie in een jacuzzi goed is voor je gezondheid.

Stressvermindering en ontspanning

Een van de belangrijkste en meest voor de hand liggende voordelen van een jacuzzi is de stressvermindering en ontspanning die het biedt. Neem plaats in een warm bad en je ervaart direct ontspanning. In een jacuzzi met masserende jets, neemt die ontspanning nog verder toe. Je spieren ontspannen waardoor de productie van endorfine wordt gestimuleerd. Dit hormoon staat ook wel bekend als ‘het gelukshormoon’. Je stressniveaus zullen al snel dalen waardoor jij je zeer ontspannen voelt. Ben je vaak gespannen, dan biedt een sessie in een jacuzzi een manier om te ontsnappen van het dagelijkse leven. 

Spierontspanning en pijnverlichting

gezondheidsvoordelen jacuzzi verlichting pijn

Diezelfde warmte en massage jets die ontspannend werken, helpen ook je spieren te ontspannen en pijn te verlichten. Warm water verwijdt de bloedvaten waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit is met name na intensief sporten of als je last hebt van spierpijn of chronische pijn een ideale oplossing voor pijnverlichting. Een jacuzzi heeft dus zeker een positieve impact op je spieren en wordt daarom ook vaak gebruikt door (top)sporters.

Verbeterde slaapkwaliteit

Een goede gezondheid kan niet zonder goede nachtrust. En laat een jacuzzi hier nu ook bij kunnen helpen. Neem voordat je naar bed gaat een ontspannend bad in de jacuzzi. Dit helpt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Dit hangt samen met het eerste voordeel dat we besproken. Doordat warmte en massagestralen helpen met ontspannen, ga je relaxter je nachtrust in. Met name voor mensen die last hebben van slapeloosheid of moeite hebben om in slaap te vallen, wordt aangeraden een duik in een jacuzzi te nemen voor het slapen gaan.

Verlichting van gewrichtspijn

Mensen met gewrichtsproblemen kunnen baat hebben bij het gebruik van een opblaasbare jacuzzi. De druk van het water vermindert de druk op gewrichten. Bewegen wordt hierdoor makkelijker en minder pijnlijk. Een jacuzzi wordt om deze reden vaak gebruikt als aanvulling op behandelingen om gewrichtspijn te verlichten en de algehele levenskwaliteit te verbeteren. Zeker na regelmatig gebruik, zul je hier zeker een positief verschil in gaan merken.

Verbeterde bloedsomloop

Warm water verwijdt de bloedvaten. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat resulteert in een betere bloedsomloop van zuurstof en voedingsstoffen. Dit kan, zoals eerder genoemd, helpen bij het verminderen van spierpijn of het herstel na een inspanning. Ook is een verbeterde bloedsomloop goed voor je stofwisseling en bevordert het een gezonde huid. Door regelmatig in een jacuzzi te stappen, kun je de algehele gezondheid en vitaliteit van je lichaam verbeteren.

Maar niet te lang blijven zitten

Iedereen kan bovenstaande gezondheidsvoordelen gebruiken. Maar niet alle voordelen zullen meteen merkbaar zijn. Heb geduld en geniet van meerdere sessies in de jacuzzi. Maar dat is absoluut geen straf!

Hiernaast is het van belang dat je sessie niet te lang duurt. Alhoewel warm water en massagejets veel goeds doen voor je gezondheid, gaat het ‘hoe langer, hoe beter’ hier niet op. Van gerimpelde vingertjes tot indutten in het bubbelbad. Let op dat je niet te lang achter elkaar van een fijne avond in de jacuzzi geniet. Zo’n anderhalf tot twee uur is lang zat om van de vele gezondheidsvoordelen te kunnen genieten.

gerimpelde handen na te lang in jacuzzi zitten

Wel de gezondheidsvoordelen, niet de poespas

Een jacuzzi brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Als je al deze gezondheidsvoordelen wilt ervaren zonder de kosten, het onderhoud en het gedoe van een vaste installatie, is het huren van een opblaasbare jacuzzi dé oplossing. Geniet tijdens jouw geboekte tijd van de vele voordelen en maak je niet druk over het ophalen, terugbrengen en schoonmaken van de jacuzzi. Dat doet ZenTri allemaal zelf. Zonder hier extra voor in rekening te brengen. Boek nu eenvoudig jouw jacuzzi binnen 5 minuten.

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven