Home > Blog > Een opblaasbare jacuzzi goedkoop verwarmen: 5 tips

Een opblaasbare jacuzzi goedkoop verwarmen: 5 tips

jacuzzi goedkoop verwarmen met de tips van ZenTri

Deel op social media:

Opblaasbare jacuzzi’s zijn een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van warm water in je eigen achtertuin. Maar de energiekosten gaan omhoog als je de jacuzzi verwarmd. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de opblaasbare jacuzzi goedkoop te verwarmen. In deze blog zullen we enkele tips delen om een opblaasbare jacuzzi goedkoop te verwarmen.

Jacuzzi goedkoop verwarmen

Onderstaand vind je onze tips om een jacuzzi goedkoop te verwarmen. Dit betekent overigens niet dat er geen extra kosten aan de opblaasbare jacuzzi verbonden zijn. Maar de extra kosten kun je wel tot een minimum beperken.

Tip 1: Isoleer de jacuzzi
Tip 2: Altijd aan
Tip 3: Niet maximaal verwarmen
Tip 4: Jacuzzi vullen met warm of koud water
Tip 5: Uit de wind

Tip 1: Isoleer de jacuzzi

Dit is misschien wel de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende manier om het water in je jacuzzi warm te houden. Warmte stijgt. Maar door je jacuzzi goed te isoleren, is het mogelijk om de stijgende warmte langer vast te houden.

Met het bijgeleverde isolerende afdekzeil kun je de bovenkant van de jacuzzi goed inpakken na gebruik. Zo blijft het warme water van de jacuzzi grotendeels bewaard voor de volgende keer. En vergeet daarnaast ook de onderkant niet. De grond is buiten koud van zichzelf. Daardoor kan alles wat hier direct contact mee heeft afkoelen. Een jacuzzi dus ook. Gebruik dus ook aan de onderkant een isolerend zeil dat de jacuzzi van de koude ondergrond scheidt. Zo blijft de opblaasbare jacuzzi aan beide kanten geïsoleerd en kun je het verwarmde water de volgende keer grotendeels hergebruiken.

Tip 2: Altijd aan laten staan

Je jacuzzi altijd aan laten staan is een tip om goedkoop te verwarmen?! Klinkt raar, maar het is wel zo. In plaats van de verwarming van de opblaasbare jacuzzi uit te zetten, kun je deze het beste aan laten staan. Dit gaat je uiteindelijk energie en geld besparen.

De beste merken opblaasbare jacuzzi

Gebruik je de jacuzzi binnen korte tijd meerdere keren, dan is het aan te raden de verwarmingsfunctie aan te laten staan. Ook als je geen gebruik maakt van de jacuzzi. Het uitschakelen van deze functie zorgt ervoor dat het water af kan koelen. Maar als je de jacuzzi vaker gebruikt, kost het erg veel energie om het water weer op te warmen. Het is dus goedkoper om het water warm te houden op een constante temperatuur dan om de verwarmingsfunctie uit en weer aan te zetten.

Wat je nog wel kunt doen om iets te besparen, is de constante temperatuur iets lager zetten. Is jouw ideale watertemperatuur bijvoorbeeld 40 graden, dan laat je de verwarming aan staan op 30 – 35 graden. Dit scheelt qua energiekosten ook weer een beetje. Zodra je weer gebruik wilt maken van de jacuzzi is deze binnen de kortste keren weer opgewarmd op jouw ideale temperatuur.

Tip 3: Niet maximaal verwarmen

Een paar graden kouder dan de maximumtemperatuur maakt het verschil. De meeste opblaasbare jacuzzi’s kunnen tot een temperatuur van 40 graden verwarmen. Dit is erg lekker, maar vreet ook aan je energiekosten. Door de verwarmingsfunctie een paar graden kouder te zetten (35 graden bijvoorbeeld), kun je al besparen.

Huur je een opblaasbare jacuzzi hartje zomer, is het misschien niet eens nodig om de verwarmingsfunctie te gebruiken. In dat geval wil je vooral afkoelen in het water. Dit is natuurlijk de goedkoopste optie. Maar ‘s winters is dit toch een ander verhaal. Denk ook dan aan je energierekening en verwarm je opblaasbare jacuzzi niet maximaal.

Tip 4: Jacuzzi vullen met warm of koud water

Bij het vullen van een jacuzzi kun je overwegen om deze met warm of koud water te vullen. Voor beide opties valt wat te zeggen en te besparen, dus we geven voor beide onze tips.

Vullen met warm water

De jacuzzi warmt sneller op als het water al warm is. De verwarmingsfunctie hoeft hierbij niet zo hard te werken om het water op de juiste temperatuur te verwarmen en je kunt dus sneller van je jacuzzi genieten. Let er bij het vullen van de jacuzzi met warm water wel op, dat het water niet te heet is. In dat geval kan het de jacuzzi beschadigen. Het water mag daarom niet warmer dan 40 graden zijn.

Er gaat behoorlijk wat water in een opblaasbare jacuzzi. Vaak wel 800L. Dit komt uit de kraan of tuinslang en heeft dus zeker invloed op je waterrekening. Gelukkig is de prijs van water in Nederland gemiddeld erg laag. Maar kies je ervoor om te vullen met warm water, komen hier wel de kosten van de boiler bij. Toch is het het overwegen waard om de jacuzzi met warm water te vullen, want de kosten van de boiler wegen niet op tegen de kosten van een bak koud water tot een graad of 40 verwarmen met de pomp.

Vullen met koud water

Een jacuzzi met koud water vullen is zeker mogelijk. Vaak worden onze verhuurde jacuzzi’s gevuld middels een tuinslang aangesloten op een kraan in de tuin of garage. Hier komt vaak enkel koud water uit. Geen probleem voor de opblaasbare jacuzzi. Met zijn verwarmingsfunctie kan het water naar de ideale temperatuur worden verwarmd. Zorg dat je pas gebruik maakt van de jacuzzi als deze op temperatuur is en ga niet in te koud water zitten. Dit kan leiden tot onderkoeling en andere gezondheidsproblemen.

Om jou ultiem te laten genieten van je gehuurde jacuzzi, zorgt ZenTri ervoor dat deze al een dag vóór de boeking bij je thuis is. Dan heb je dus genoeg tijd om de jacuzzi te vullen en te verwarmen en gaat er geen tijd van je boeking hierbij verloren.

jacuzzi vullen met water extra kosten jacuzzi

Toch is vullen met koud water vaak niet de meest geldbesparende optie. Dit komt door de energiekosten van het verwarmen. Hierom geven wij altijd de extra tip om het bad te vullen tot de minimumlijn. Zo hoef je niet alleen minder water op te warmen, je hoeft hem ook met minder water te vullen.

Tip 5: Uit de wind

Niet alleen is het belangrijk de boven- en onderkant van de jacuzzi goed te isoleren. Ook de zijkanten kunnen veel warmte verliezen. Zeker als de jacuzzi onbeschut in de wind staat. Zorg er daarom voor dat de jacuzzi niet midden in een tuin staat, maar tegen een schutting of heg aan of onder een overkapping. Op deze manier gaat ook tijdens gebruik zo min mogelijk warmte verloren en hoeft er minder te worden verwarmd. Dat scheelt weer in de energiekosten.

Een jacuzzi huren bij ZenTri

Zo, nu heb je al onze tips om je jacuzzi goedkoop te kunnen verwarmen. Niet zo ingewikkeld, toch? En onze grootste besparingstip? Huur een jacuzzi! Dan bespaar je al helemaal op je energierekening, want hij moet toch weer een keer ingeleverd worden. Met bovenstaande tips haal jij het maximale uit jouw huurtijd en gaat er geen warmte of gezelligheid verloren!

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven