Home > Blog > Handleiding Intex PureSpa opblaasbare jacuzzi

Handleiding Intex PureSpa opblaasbare jacuzzi

Intex jacuzzi 6 personen in tuin ZenTri

Deel op social media:

Een van de beste merken voor opblaasbare jacuzzi’s is Intex. Met hun Intex PureSpa opblaasbare jacuzzi’s hebben ze een van de betere opblaasbare bubbelbaden op de markt gebracht. Ze zijn de ultieme bron van ontspanning en luxe in je eigen achtertuin. 

Of je nu wilt genieten van een rustig avondje of een feestje wilt geven, het opzetten, vullen, leeg laten lopen, opvouwen en opbergen van je opblaasbare jacuzzi zijn cruciaal om te kunnen genieten. In deze handleiding staan de algemene instructies om een Intex PureSpa jacuzzi te kunnen gebruiken. Laten we beginnen met het verkennen van de essentiële stappen!

Handleiding Intex jacuzzi:

 1. Een Intex PureSpa opblazen
 2. Vullen met water
 3. Genieten maar!
 4. Een Intex PureSpa jacuzzi leeg laten lopen
 5. Lucht uit een Intex PureSpa laten
 6. Een Intex PureSpa opvouwen

Stap 1: Een Intex jacuzzi opblazen

Voordat je kunt genieten van je Intex opblaasbare jacuzzi, moet je deze eerst opblazen. Volg onderstaande stappen om het opblaasproces soepel te laten verlopen:

 1. Plaats de jacuzzi op een vlakke, stabiele ondergrond waarop hij kan rusten. Het liefst op een onderzeil of op beschermstukken. Dit isoleert ook nog eens!
 2. Zoek het luchtventiel en zorg ervoor dat het goed gesloten is.
 3. Steek de stekker van de pomp in een geaard stopcontact..
 4. Sluit de pomp aan op het ventiel met de zwarte luchtslang. Zet de pomp aan met de aan/uit knop en druk vervolgens op de bubbelknop linksboven.
 5. Laat de luchtpomp draaien totdat de jacuzzi stevig is opgeblazen en de wanden en bodem stevig aanvoelen. Let op, dit kan aardig wat lawaai veroorzaken. Je kunt dit verminderen door de pomp te bedekken met een doos of met handdoeken.
 6. Opgeblazen? Druk opnieuw op de bubbelknop en stop het opblazen. Verwijder de zwarte luchtslang van het bad en stop het ventiel in het bad. Het bad loopt snel weer leeg dus deze stap moet snel gaan.
Handleiding Intex jacuzzi opblazen jacuzzi

Stap 2: Een jacuzzi vullen met water

Als de jacuzzi is opgeblazen, is het tijd om hem met water te vullen. Volg deze stappen voor een correcte vulling:

 1. Sluit de tuinslang aan op de watertoevoer van de jacuzzi.
 2. Zorg ervoor dat de slang stevig is bevestigd en open de watertoevoer.
 3. Vul de jacuzzi met water tot het gewenste niveau. Het maximale niveau staat aangegeven op de zijkant van het bad. Het duurt zo’n 4 uur voordat de jacuzzi volledig gevuld is.

Vullen met warm of koud water?

Er wordt vaak gevraagd of je een jacuzzi moet vullen met warm of koud water. Wij zijn zelf fan van vullen met warm water. Waarom? Omdat je daardoor sneller gebruik kunt maken van de opblaasbare jacuzzi. En dat is toch waar het om draait bij een huurperiode. Twijfel je nog? We hebben de voor- en nadelen van vullen met warm en koud water al voor je op een rijtje gezet.

Stap 3: Genieten!

Het bad staat én is gevuld met water. Tijd om te genieten van de opblaasbare jacuzzi. Bij Intex is het mogelijk gebruik te maken van een bubbelstand. Hiervoor moet je de andere drie aansluitingen van de pomp aan het bad vastmaken. Hierna kun je gerust van de bubbelstand gebruikmaken. Dit doe je opnieuw met de knop linksboven. Wat de andere knoppen op het bedieningspaneel doen, zie je in de afbeelding hieronder.

Intex jacuzzi bedieningspaneel pompunit

Stap 4: Een Intex PureSpa jacuzzi leeg laten lopen

Wanneer je klaar bent met ontspannen in je Intex jacuzzi of je huurperiode is voorbij, moet  je deze weer leeg laten lopen. Hier is hoe:

 1. Schakel de jacuzzi volledig uit.
 2. Zoek de afvoerklep in de jacuzzi en zorg ervoor dat deze goed gesloten is.
 3. Plaats het afvoerverloopstuk in de afvoer buiten de jacuzzi en bevestig een tuinslang aan de afvoerklep.
 4. Zorg ervoor dat de andere kant van de slang zich op een geschikte afvoerlocatie bevindt. Dit kan in een put zijn of richting een plantenbak. Zo hergebruik je het water op een duurzame manier.
 5. Open de afvoerklep en laat het water volledig uit de jacuzzi lopen.
 6. Controleer na het legen van de jacuzzi of er geen water meer in de slang of pomp zit. Om het laatste beetje water uit het bad te laten lopen, kun je het bad omhoog houden met de afvoer aan de onderkant. Dit kan bij een Intex jacuzzi voor 6 personen en 8 personen zwaar zijn. Doe dit dus altijd met minimaal twee personen.
 7. Maak hierna de jacuzzi goed droog. Dit hoeft enkel met een handdoek o.i.d. te gebeuren. De grote schoonmaak, die doen we bij ZenTri zelf!

Houd er rekening mee dat het laten leeglopen van een Intex PureSpa jacuzzi erg veel tijd in beslag neemt. Gemiddeld duurt dit zo’n 4-5 uur. 

Intex jacuzzi leeg laten lopen handleiding

Stap 5: Lucht uit een Intex PureSpa jacuzzi laten

Om je Intex jacuzzi na de huurperiode weer netjes in te leveren, moet je ervoor zorgen dat alle lucht eruit is. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat de afvoeraansluiting weer gesloten is en alle kleppen goed zijn afgesloten.
 2. Draai met de meegeleverde witte sleutel (deze vind je aan de zijkant van de pompunit) de dop van het ventiel los.
 3. De lucht uit een jacuzzi laten lopen, kan eenvoudig door het ventiel open te zetten. Bij een Intex PureSpa opblaasbare jacuzzi kan dit door het ventiel in te drukken en een kwartslag naar rechts te draaien.
 4. Zodra de meeste lucht uit het bad is, koppel je de luchtpomp opnieuw aan het bad. Deze keer kun je de zwarte slang aansluiten op het luchtventiel van de Intex jacuzzi.
 5. Laat opnieuw de luchtpomp draaien totdat alle lucht uit de jacuzzi is verdwenen en de wanden en bodem plat aanvoelen. Hiermee kun je de jacuzzi grotendeels vacuüm zuigen.
Intex jacuzzi lucht leeg laten lopen vacuum zuigen

Stap 6: Een Intex PureSpa opvouwen

Nu je jacuzzi leeg is en de lucht eruit, kun je deze veilig opvouwen om in te leveren na een huurperiode. Op deze manier vouw je de Intex jacuzzi zo klein mogelijk op:

 1. Vouw beide zijkanten voor een derde naar binnen toe.
 2. Maak dit zo plat mogelijk.
 3. Vouw dan het bad in etappes naar binnen en zorg dat het een plat pakket wordt. Dit kun je eenvoudig in de meegeleverde doos of tas stoppen waarin deze ook werd geleverd. 
 4. ZenTri komt dit pakket ophalen. Jouw taak zit er nu op.
Intex jacuzzi opvouwen opbergen

Een jacuzzi huren bij ZenTri

Met deze uitgebreide handleiding voor het opblazen, vullen, leeg laten lopen en opvouwen van je Intex jacuzzi ben je goed voorbereid om te genieten van een ontspannende ervaring in je eigen achtertuin. 

Bij ZenTri leveren we een uitgebreid assortiment opblaasbare jacuzzi’s. Je kunt een jacuzzi huren voor speciale gelegenheden of voor langdurig gebruik. Naast Intex bieden we ook Lay-Z-Spa en NetSpa jacuzzi’s aan. Je kunt kiezen tussen een jacuzzi voor 4 personen, 6 personen of zelfs 8 personen.

Wil je genieten van het ultieme plezier en de ontspanning van een opblaasbare jacuzzi? Huur nu een jacuzzi bij ZenTri en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring in je eigen tuin!

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven