Home > Blog > Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi

Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi

Verschil hottub en jacuzzi

Deel op social media:

Als je op zoek bent naar een manier om te ontspannen, zul je de hottub en jacuzzi vast al tegen zijn gekomen. In een bad vol warm water kun je prima genieten en ontspannen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee opties? We leggen het je hieronder uit.

Wat is een hottub?

Een hottub is, de naam zegt het al, een heet bad (hot tub). En hoe deze van een normaal bad naar een hot tub wordt veranderd, is waar je de hottub aan kunt herkennen. Een hottub is meestal een houten vat gevuld met warm water en heeft houtgestookte verwarming. Hierdoor zijn hottubs vaak buiten te vinden. Dit komt ook mede door de bouw. Een hottub kan niet makkelijk uit elkaar worden gehaald en staat dus vaak langere tijd op dezelfde plek.

Mensen in hottub jacuzzi

Bij een hottub wordt vaak een rustieke sfeer gedacht. Dit komt grotendeels door het houten uiterlijk en de verwarming, maar ook door de afwezigheid van lawaai. Doordat het water op een natuurlijke manier wordt verwarmd, hebben hottubs meestal geen jets en massagestralen. Dat betekent minder geluid. En dit is zeker in de buitenlucht in de natuur een heerlijke ervaring.

Wat is een jacuzzi?

Aan de andere kant is een jacuzzi, een elektrisch aangedreven bubbelbad. Dat betekent dat deze wel degelijk jets en massagestralen heeft. Deze bieden een masserend effect en worden vaak gebruikt voor hydrotherapie.

Jacuzzi’s heb je in alle soorten en maten, maar het belangrijkste verschil is of het een vaste, traditionele jacuzzi is of een opblaasbare. Beiden hebben ingebouwde verwarmingssystemen en filtratie-eenheden om het water schoon te houden. Wel worden vaste jacuzzi’s vaak binnen geplaatst en komen opblaasbare jacuzzi’s juist veel buiten voor.

Verschil in onderhoud

Zowel een hottub als een jacuzzi hebben onderhoud aan de waterkwaliteit nodig. Zodra er in het water is gezeten en dit verwarmd is, is de kans op bacteriën altijd groter dan in schoon en koud water. Of je dus voor een hottub of een jacuzzi kiest, met enkel het bad vullen ben je er nog niet.

Door de ingebouwde jetsystemen lijken jacuzzi’s net iets meer onderhoud nodig te hebben dan hottubs. Dit is ook zo met opblaasbare jacuzzi’s. Maar hier is ook een oplossing voor gevonden. De meeste jacuzzi’s zijn uitgerust met een efficiënt filtersysteem. Zo hoef jij je enkel zorgen te maken over het af en toe vervangen van het filter, en je kunt weer lekker badderen. Nog makkelijker, laat het onderhoud over aan een verhuurbedrijf (ZenTri bijvoorbeeld). Dan hoef jij je alleen te focussen op het relaxen.

Kiezen tussen een hottub en jacuzzi

Dat is een lastige keuze. Beiden zorgen voor genoeg ontspanning, maar wel op een andere manier. Zo is een hottub uitermate geschikt om te genieten van warm water. En levert een jacuzzi een extra ervaring in vorm van massagestralen en bubbels. Dit levert een extra vorm van ontspanning op. 

De keuze, die laten we aan jou. Wel moet gezegd worden dat niet iedereen altijd plek heeft voor een hottub (of een vaste jacuzzi). Daarom biedt de opblaasbare jacuzzi een ideale uitkomst voor iedereen die toch deze luxe wil ervaren (zeker als deze ook nog gehuurd wordt!).

jacuzzi goedkoop verwarmen met de tips van ZenTri

Huren bij ZenTri

Bij ZenTri verhuren we opblaasbare jacuzzi’s. Waarom? Omdat deze makkelijk te verplaatsen en op te zetten zijn (vergeleken met hottubs). Ook zijn wij fan van de gezondheidsvoordelen die de massagestralen bieden. Dit geeft net dat extra vleugje luxe dat de hottub niet heeft.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar een opblaasbare jacuzzi? Huur een jacuzzi voor in je tuin of op je balkon! Dit kan makkelijk via ons boekingssysteem. Jij kiest jouw huurperiode en welke jacuzzi, wij doen de rest: brengen, ophalen én schoonmaken. En dit alles zit al in de prijs inbegrepen. Alleen zo kunnen wij verzekeren dat jij de meest relaxte ervaring hebt.

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven