Home > Blog > ZenTri’s onderhoudstips voor jouw bubbelbad evaring

ZenTri’s onderhoudstips voor jouw bubbelbad evaring

jacuzzi op dakterras nadelen opblaasbare jacuzzi huren

Deel op social media:

In principe zorgt ZenTri voor het onderhoud van de baden en hoef jij alleen maar te genieten. Toch hebben we een aantal korte onderhoudstips op een rij gezet die ook voor korte huurperiodes van belang kunnen zijn. Wees gerust, deze tips zijn minimaal en vereisen zeker geen grote schoonmaak. Die doen we bij ZenTri namelijk graag zelf!

Onderhoud is voornamelijk zorgen dat het bad schoon blijft!

In tegenstelling tot een vaste jacuzzi, zijn de baden van ZenTri eenvoudig te onderhouden. Er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten om je ervaring beter te maken. Voornamelijk is het zaak dat het bad schoon blijft. Dit is voor ons fijner maar vooral voor jou! Zo is het van belang dat je:

  1. Het oppervlak reinigt;
  2. Om de waterbehandeling denkt;
  3. De jacuzzi filters onderhoud;
  4. De opblaasbare jacuzzi veilig gebruikt; en
  5. De opblaasbare jacuzzi beschermt tegen weersinvloeden.
  1. Reiniging van het oppervlak

In de buitenlucht kan vuil, denk aan rondvliegende bladeren en afval, zich makkelijker verzamelen in het water. Dit kan het oppervlak van de jacuzzi bevuilen en uiteindelijk ook beschadigen. Omdat niemand in vuil water wilt zitten is het daarom goed om het oppervlak soms even te reinigen. Zeker als je langer huurt dan één of twee dagen!

jacuzzi onderhoudstips schoonmaken water bladeren filteren

Om de beste evaring te hebben is het dus van belang dit oppervlak regelmatig te reinigen. Met behulp van een zachte borstel of doek is de rand eenvoudig schoon te houden. Vuil in het water kan met de hand of een visnetje gepakt worden. Vermijd bij het schoonmaken schurende schoonmaakmiddelen en harde borstels. Deze doen meer kwaad dan goed voor de jacuzzi.

Een groot voordeel van huren bij ZenTri, is dat de grote schoonmaak vooraf en achteraf voor je gedaan wordt. Betreft het reinigen van het oppervlak van de jacuzzi, wil je deze vooral schoonhouden voor jezelf. Zolang de jacuzzi heel en handdoek droog weer op onze centrale hub terugkomt, zijn wij tevreden!

  1. Waterbehandeling – douche eerst en gebruikt een voetenbad

De waterkwaliteit is van belang voor een hygiënische en aangename jacuzzi-ervaring. Met de reinigingstip hierboven houd je de jacuzzi zo schoon mogelijk. Toch kan het gebeuren dat het water vervuild raakt. Met name wanneer je met meerdere mensen meerdere dagen van een heerlijk bubbelbad geniet. Een eerste tip om zoveel mogelijk onzuiverheden buiten de jacuzzi te houden, is te douchen voordat je de jacuzzi in stapt. Zo spoel je de oppervlakkige onzuiverheden van je af. Ten tweede raden wij aan gebruik te maken van een voetenbadje. Spoel je voeten kort af voor je de jacuzzi in stapt en het water blijft een stuk frisser.

Daarnaast wil je dat het bad voldoende chloor bevat. Bij ZenTri krijg je chloortabletten mee. Verder hoef je niet na te denken over Ph waardes e.d. Gooi simpelweg de chloordrijver inclusief tablet in het water. Let wel op dat je een nieuw chloortablet toevoegt als de oude op is, zeker als je meerdere dagen huurt.

Alle benodigdheden worden meegeleverd met de jacuzzi. In de handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je de waterkwaliteit in jouw ZenTri jacuzzi kunt reguleren. Vaak is dit enkel een kwestie van een chloortablet toevoegen of een filter vervangen. Het filtersysteem is hierdoor ook een essentieel deel om de waterkwaliteit goed en fris te houden. 

  1. Filteronderhoud

Zoals hiervoor benoemd, spelen de filters een belangrijke rol bij het schoonhouden van het water. De filters helpen bij het verwijderen van vuil, bladeren, haren en andere kleine deeltjes uit het water.

opblaasbare jacuzzi filter schoonmaken of vervangen

Dit betekent wel dat de filters regelmatig gecontroleerd moeten worden om effectief te blijven werken. Dit is een kwestie van het filter verwijderen, schoonspoelen met water of te vervangen. Over het algemeen moeten de filters bij intensief gebruik van de jacuzzi om de twee tot vier dagen worden vervangen. Maar dit hoef je bij een gehuurde jacuzzi niet zelf te doen. Jouw gehuurde ZenTri jacuzzi wordt altijd met nieuwe of grondig schoongemaakte filters geleverd, waardoor je gerust van de jacuzzi kunt genieten met gefilterd water. Mocht de filter onverhoopt toch eerder vuil zijn, leveren we altijd reservefilters mee.

  1. Veilig gebruik

Veiligheid is altijd een prioriteit. We raden daarom aan om voordat je begint, de volledige handleiding door te lezen en de instructies hierin zorgvuldig op te volgen.

Ook is het van belang om de jacuzzi niet met meer mensen dan aangegeven te gebruiken. Anders overbelast je de jacuzzi en verkort het de levensduur van het bubbelbad. Ook het risico op beschadigingen wordt dan vergroot. Vermijd hiernaast springen en ruw spelen in de jacuzzi. Dit kan onbedoeld schade veroorzaken.

Een lekker glaasje wijn, een biertje of iets fris in de jacuzzi drinken kan prima. Let er wel op dat het glas heel blijft. Scherpe onderdelen kunnen door het opblaasbare bad heen prikken. Bij ZenTri gebruiken we de borg om dit soort beschadigingen gelijk te trekken. Maar als je zorgt voor een veilige omgeving rondom de jacuzzi, inclusief een slipvrije ondergrond en voldoende verlichting, komt het allemaal goed!

  1. Bescherming weersinvloeden
beschermingshoes opblaasbare jacuzzi tegen weersomstandigheden

Hoewel de badenduurzaam zijn, is het belangrijk ze tegen extreme weersomstandigheden te beschermen. Voor een jacuzzi buiten raden wij aan de meegeleverde beschermingshoes aan de jacuzzi vast te maken als je deze niet gebruikt. Dit beschermt tegen regen, sneeuw, UV-stralen en andere weersinvloeden. Daarnaast minimaliseert het de slijtage van het materiaal en verlengt de levensduur van het bad. Een hoes beschermt namelijk niet alleen het oppervlak van de jacuzzi, maar ook de interne componenten. Verwijder tijdens gebruik van de hoes sneeuw, bladeren en andere ophopingen om te voorkomen dat het gewicht de jacuzzi beschadigt.

Bubbelen zonder onderhoud

Bovenstaande onderhoudstips klinken als meer werk dan ze zijn. Maar toch wil je zo weinig mogelijk met onderhoud bezig zijn tijdens je genietmomentje. In dat geval is een jacuzzi huren echt iets voor jou. Jij de genietmomentjes, ZenTri het onderhoud. Ideaal toch?

Je eigen jacuzzi huur je voor een dag, weekend, week of zelfs langer. Vul eenvoudig jouw keuzes in en binnen 5 minuten ben je klaar. Wij maken alles gereed zodat de jacuzzi op tijd bij jou thuis is. Want jawel, de jacuzzi wordt standaard bezorgd én opgehaald. Ook de schoonmaak en het onderhoud zijn voor ons. Zonder extra kosten. Dus waar wacht je nog op? Huur jouw jacuzzi, relax en geniet!

Deel op social media:

groep vrienden in gehuurde jacuzzi van zentri

Onvergetelijke ervaring met vrienden?

Een jacuzzi huren doe je bij ZenTri!
Reserveer nu jouw jacuzzi aan huis, voor een onvergetelijke avond, weekend of week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven